Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Képek
 

 

Vendégkönyv2

 
Buttonkám

 
 
hjv
 

Magyarország időjárása


A részletekért klikk a képre.

 
judit51 oldala

 

 

 

 



 

 

 

 <

 

 

 

 


 

 
üzenőfal
 
Ezotéria
 
Mindenkiért égjen a gyergya
 

Kártyák
 
üzenőfal
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Időkép

Időjárás előrejelzés

 
képszerkesztés
 
Hála

2016.02.22.


Hálát adok azokért az emberekért, akik jelenleg az életemben vannak, mert tudom, hogy megtanulhatom általuk azokat a leckéket, amelyeket magam vállaltam leszületésem előtt, fejlődésem érdekében.
Ha nem is vagyok még teljesen tudatában a tanítások céljának, hiszem és tudom, hogy percről percre, óráról órára és napról napra közelebb jutok az igazsághoz, amely felszabadít.
Tudom és érzem, hogy közel a megbocsájtás, amikor megbocsájthatok azoknak, akik valaha is vétettek ellenem, és én is bocsánatot nyerhetek, azon múltbéli vagy jelen életbeli cselekedeteimért, amelyeket mások vagy a magam kárára elkövettem.
Így van!

 
Receptek

Egyszerű sajtos rúd
Ez a bevált sajtos rúd recept

A sajtos rúd néhány eleme:

    * 60 dkg liszt,
    * 25 dkg ráma margarin,
    * 1 csapott evőkanál só,
    * picit kevesebb, mint egy nagy doboz tejföl (kb. 2-3 ek. maradt a dobozban)
    * 1 ek. ecet,
    * 1 tojás,
    * reszelt sajt (vegyesen trappista és füstölt).

A sajtos rúd elkészítése:

Sajtos rúd
A tésztát már előző este begyúrjuk: a hideg margarint alaposan elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a sót és a tejfölt. Ez utóbbit érdemes fokozatosan adagolni, nehogy túl sok legyen.
A hozzávalókat jól összegyúrjuk, meghintjük liszttel és betesszük a hűtőbe.
Másnap 2 részre osztva a tésztát kinyújtjuk az egyiket egy lisztezett nyújtódeszkán kisujjnyi vastagságúra. Megkenjük a tojással egy ecset segítségével és megszórjuk reszelt sajttal. Sajtos rúd vágó eszköz hiányában pizzavágóval szeleteltem hosszú vékony (több-kevesebb sikerrel) csíkokra, majd kereszteztem ezeket is kb. 7-8 cm hosszú rudacskákra.
Szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük át a sajtos rudakat, amiket nyugodtan tehetünk egészen közel egymáshoz, mert felfele és nem oldalra nőnek meg. Forró sütőbe rakjuk és magas hőfokozatan sütjük kb. 20-25 percig, amíg a sajt meg nem pirul a tetején.
TIPP: ha teszünk egy evőkanál ecetet a tésztához, akkor magasabb, rétegesebb, levelesebb lesz az állaga, érdemes kipróbálni!


Sajtos rúd



Tojáskrémes kosárka

Hozzávalók a tésztához:
20 dkg liszt
10 dkg őrölt dió
12 dkg margarin (puha, de nem olvadt, mert akkor a tészta elveszíti jellegét!)
6 dkg porcukor
2 kanál kakaót is tehetünk a

tésztához,ha barna tésztát szeretnénk.
1 tojássárgája
késhegynyi sütőpor
csipet só

A hozzávalókat összedolgozzuk, a tésztát lisztezett deszkán 3-4 mm vékonyra nyújtjuk. Ha ragacsos lenne, adjunk hozzá még egy pici lisztet!

Egy nagyobb kör alakú szaggatóval, vagy pohárral akkora köröket szaggatunk a tésztából, amivel ha a kosárkákat kibéleljük, a tészta a kosárkaforma pereméig ér.

Miután a tésztával vékonyan kibéleltük a kosárkákat, tepsire rakjuk őket, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 12-14 perc alatt halványra sütjük.

Még melegen óvatosan kiütögetjük őket a formából, és máris mehet a formákba a következő adag.


Tojáskrémes töltelék:
4 tojást, 8 evőkanál cukorral, 2 csomag vaníliás cukorral jól kikeverünk, és gőz fölött sűrű krémmé főzzük.
Ha kihűlt, 20 dkg vajat (margarint) kavarunk hozzá (legegyszerűbb robotgéppel).

Megtöltjük a kosárkákat a tojáskrémmel, tetejükre olvasztott csokit csurgatunk, vagy drazséval, fél dióval, gyümölccsel díszítjük.



 

Mandula süti.

Hozzávalók a tésztához:
30 dkg liszt,
10 dkgdarált dió,
20 dkg porcukor,

25 dkg margarin,
1 citrom héja,
késhegynyi szódabikarbóna.


A tésza hozzávalóiból puha masszát gyúrunk, kis darabokat csípünk belőle és a sütőformába nyomkodjuk a közepén kis mélyedést hagyunk a krémnek. 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt közepes barnára sütjük. A formából még melegen kiütjük a tésztákat.
Töltelék:
1/4 l tejet 4 kanál grizzel,
1 vaniliáscukorral sűrűre főzzük.
10 dkg vajat 10 dkg dióval izlés
szerinti porcukorral kikeverünk és
megtöltjük a sütiket.
1 kiskanál krémet teszünk az egyik
sütibe és a másikat ráhelyzzük, majd
porcukorral meghintjük.




Mézes-krémes

Hozzávalók:

 

mézes lapokhoz

45 dkg liszt

15 dkg porcukor

1 késhegynyi szódabikarbóna

3 ek olvasztott vaj

4 ek olvasztott méz

4 ek tej

 

töltelékhez

1/4 l tej


10 dkg rétesliszt

25 dkg margarin

20 dkg porcukor

4 cs. vaníliás cukor

20 dkg sárgabarack lekvár

 

csokoládémázhoz

20 dkg étcsokoládé

20 dkg vaj

A tészta készítése:

A mézes lapokhoz valókat félkemény tésztává gyúrjuk. Ha még kíván tejet, apránként lehet bele picit tenni.

A tésztát rúd formára sodorjuk, és négyfelé osztjuk. Mindegyik tésztacipót nagyon lisztezett felületen kinyújtjuk, majd egyesével megsütjük margarinnal vékonyan megkent tepsi hátoldalán 200 fokra előmelegített sütőben. (Sötét zsemleszínűre kell sütni, vigyázzunk, nagyon gyorsan sül, kb. 6 perc/ lappal számoljunk. Azért jó a tepsi hátulján készíteni, mert könnyen le lehet róla csúsztatni.)

Töltelék készítése:

A tejet felforraljuk, és a lassan beleöntjük a réteslisztet, ha megfőtt, keverve kihűtjük. Amikor langyos, hozzáadjuk a cukorral, vaníliás cukorral  habosra kevert margarint.

 

Összeállítás:

A tölteléket kettéosztjuk, az első lapra rákenjük a fele tölteléket, a második lapot rátesszük és megkenjük a lekvárral.

Erre jön a harmadik lap, amire rásimítjuk a krém másik felét, a negyedik lappal borítjuk, amit pedig csoki mázzal vonunk be. (A csokoládémázhoz a darabokra tört csokit gőz felett megolvasztjuk, majd belekeverjük a vajat.)

Ez egy tipikusan olyan sütemény, amit előre el kell készíteni. Fogyasztás előtt egy éjszakát álljon.


Gesztenyés kocka
8 tojássárgáját 30 dkg porcukorral kikeverjük.
Lassan hozzáadunk 5 kanál vizet, 10 dkg darált diót, 20dkg lisztet 1 sütőport.
Végül 8 tojás kemény felvert habjával ovatosan
összekeverjük.
Krém: 2csomag gesztenymasszát jól elkerünk,majd  5dl hulala  /felvert /tejszinhabbal  összekeverünk.

 

A krémet a sütemény tetejére kenjük és reszelt csokival diszítjük.



Linzer és isler 

Hozzávalók: 80 dkg liszt, 50 dkg margarin, 30 dkg porcukor,  2 zacskó vaníliás cukor, 2kávéskanál szódabikarbóna, 2 db tojás, reszelt citromhéj

A hozzávalókból linzertésztát gyúrunk, 3 - 4  mm vastagságúra nyújtjuk és kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsire helyezzük és 180 fokon pár perc alatt megsütjük.

 

Ha kihűlt, töltsük meg baracklekvárral. A linzert porcukorral tálaljuk, az islert mártsuk olvasztott csokoládéba.


gesztenyés kocka
/sütéd nélkül/

 

2 csomag gesztenyemassza,
25dk darált keksz,
15dk ráma
15dk porcukor
kevés rum,v. tej
Ezeket összegyurjuk,majd tepsibe,vagy tálcára nyomkodjuk (ez lesz az alja)
Krém: 3csomag vaniliás pudingot 9dl tejben felfőzünk. 25 dk margarint kikeverünk 25 dk porcukorral,és akihült pudinggal összekeverjük.
A krém felét a masszára kenjük,erre rumos-kávéba mártogatott babapiskótát rakunk. Majd rásimitjuk a megmaradt krémet.
0,5l Hulala (én a felét tettem) tejszint felverünk,és a krém tetejére kenjük. Tortadarával megszórjuk.
Nagyon fincsi,és nem kell sütni!!!
=================================

Gesztenye golyó 

Hozzávalók:
75 dkg gesztenyemassza
10 dkg darált keksz
10 dkg vaj
1 rum aroma
meggybefőtt
csoki reszelék

A gesztenyemasszát villával összetöröm, hozzáadom a darált kekszet, a megpuhult vajat és a rum aromát. Mindezt összegyúrom, gömböket formálok, a közepükbe 1-1 meggyet teszek és beleforgatom a csoki reszelékbe.
Jól lehűtve tálalom.
===========================
Gesztenyés tekercs   

- ahogy én csináltam

Hozzávalók a tésztához:

4 tojás
10 evőkanál hideg víz
10 dkg kristálycukor
10 dkg finomliszt
5 dkg porcukor

 

a krémhez:

50 dkg gesztenyemassza
10 dkg édes vagy natur vajkrém
1 rum aroma

a mázhoz:

20 dkg kristálycukor
6 dkg cukrozatlan kakaópor
6 evőkanál víz
8 dkg vaj

 

Elkészítése:

A tojások sárgáját a vízzel habosra verjük, majd a kristálycukorral addig keverjük tovább, míg kissé kifehéredik, és jó sűrű lesz. A lisztet beleszórjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a porcukrot is hozzáadjuk, majd óvatos mozdulatokkal kézzel az előzőekbe forgatjuk. Végül sütőpapírral bélelt gáztepsibe (36 x 35 cm-es) simítjuk. Előmelegített sütőben, (közepes lánggal 180 fok), én légkeveréses sütőben 165 fokon 15 perc alatt sütöttem. Azon melegében feltekerjük, folpack fóliával, vagy nedves konyharuhával betakarjuk, hogy ne száradjon ki, így hagyjuk kihűlni. A felengedett gesztenyét a vajkrémmel, és a rum aromával habosra keverjük. A piskótát kihengergetjük, a gesztenyés krémmel megkenjük, újra föltekerjük és a hűtőszekrénybe tesszük.

A mázhoz valókat gőz felett 1-2 percig főzzük, kissé hűlni hagyjuk. A kész tekercset a csokoládés mázzal bekenjük.

.



 











.

 


 

 
 
 
 
 
Bannerem

 
Számláló
Indulás: 2007-12-28
 
Zene
 
mail

 
 
Ajálom ezeket az oldalakat
 
b
 

 

Szeretettel üdvözöllek az oldalamon.Éerezd jól magad és gyere máskor is: Magdi.........

FairyLand
 
 

 

 
Névnap
 
 
Buttonkák

 

   

 

 

 


 
Emlékezés






"Mindazokért,
kiket nem látunk
már régen
Akik velünk együtt
ünnepelnek az égben
Kiknek
őrizgetjük szellemét,
Mindazokért
egy-egy gyertya égjen."
/Demjén Ferenc/

 
Olvasósarok
 
hóesés
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?