Men
 
Bejelentkezs
Felhasznlnv:

Jelsz:
SgSg
Regisztrci
Elfelejtettem a jelszt
 
Kpek
 

 

Vendgknyv2

 
Buttonkm

 
 
hjv
 

Magyarorszg idjrsa


A rszletekrt klikk a kpre.

 
judit51 oldala

 

 

 

 



 

 

 

 <

 

 

 

 


 

 
zenfal
 
Ezotria
 
Mindenkirt gjen a gyergya
 

Krtyk
 
zenfal
Nv:

zenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Idkp

Idjrs elrejelzs

 
kpszerkeszts
 
Hla

2016.02.22.


Hlt adok azokrt az emberekrt, akik jelenleg az letemben vannak, mert tudom, hogy megtanulhatom ltaluk azokat a leckket, amelyeket magam vllaltam leszletsem eltt, fejldsem rdekben.
Ha nem is vagyok mg teljesen tudatban a tantsok cljnak, hiszem s tudom, hogy percrl percre, rrl rra s naprl napra kzelebb jutok az igazsghoz, amely felszabadt.
Tudom s rzem, hogy kzel a megbocsjts, amikor megbocsjthatok azoknak, akik valaha is vtettek ellenem, s n is bocsnatot nyerhetek, azon mltbli vagy jelen letbeli cselekedeteimrt, amelyeket msok vagy a magam krra elkvettem.
gy van!

 
Receptek

Egyszer sajtos rd
Ez a bevlt sajtos rd recept

A sajtos rd nhny eleme:

    * 60 dkg liszt,
    * 25 dkg rma margarin,
    * 1 csapott evkanl s,
    * picit kevesebb, mint egy nagy doboz tejfl (kb. 2-3 ek. maradt a dobozban)
    * 1 ek. ecet,
    * 1 tojs,
    * reszelt sajt (vegyesen trappista s fstlt).

A sajtos rd elksztse:

Sajtos rd
A tsztt mr elz este begyrjuk: a hideg margarint alaposan elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzadjuk a st s a tejflt. Ez utbbit rdemes fokozatosan adagolni, nehogy tl sok legyen.
A hozzvalkat jl sszegyrjuk, meghintjk liszttel s betesszk a htbe.
Msnap 2 rszre osztva a tsztt kinyjtjuk az egyiket egy lisztezett nyjtdeszkn kisujjnyi vastagsgra. Megkenjk a tojssal egy ecset segtsgvel s megszrjuk reszelt sajttal. Sajtos rd vg eszkz hinyban pizzavgval szeleteltem hossz vkony (tbb-kevesebb sikerrel) cskokra, majd kereszteztem ezeket is kb. 7-8 cm hossz rudacskkra.
Szilikonos stpaprral kiblelt tepsire helyezzk t a sajtos rudakat, amiket nyugodtan tehetnk egszen kzel egymshoz, mert felfele s nem oldalra nnek meg. Forr stbe rakjuk s magas hfokozatan stjk kb. 20-25 percig, amg a sajt meg nem pirul a tetejn.
TIPP: ha tesznk egy evkanl ecetet a tszthoz, akkor magasabb, rtegesebb, levelesebb lesz az llaga, rdemes kiprblni!


Sajtos rd



Tojskrmes kosrka

Hozzvalk a tszthoz:
20 dkg liszt
10 dkg rlt di
12 dkg margarin (puha, de nem olvadt, mert akkor a tszta elveszti jellegt!)
6 dkg porcukor
2 kanl kakat is tehetnk a

tszthoz,ha barna tsztt szeretnnk.
1 tojssrgja
kshegynyi stpor
csipet s

A hozzvalkat sszedolgozzuk, a tsztt lisztezett deszkn 3-4 mm vkonyra nyjtjuk. Ha ragacsos lenne, adjunk hozz mg egy pici lisztet!

Egy nagyobb kr alak szaggatval, vagy pohrral akkora krket szaggatunk a tsztbl, amivel ha a kosrkkat kibleljk, a tszta a kosrkaforma peremig r.

Miutn a tsztval vkonyan kibleltk a kosrkkat, tepsire rakjuk ket, s elmelegtett stben 180 fokon kb. 12-14 perc alatt halvnyra stjk.

Mg melegen vatosan kitgetjk ket a formbl, s mris mehet a formkba a kvetkez adag.


Tojskrmes tltelk:
4 tojst, 8 evkanl cukorral, 2 csomag vanlis cukorral jl kikevernk, s gz fltt sr krmm fzzk.
Ha kihlt, 20 dkg vajat (margarint) kavarunk hozz (legegyszerbb robotgppel).

Megtltjk a kosrkkat a tojskrmmel, tetejkre olvasztott csokit csurgatunk, vagy drazsval, fl dival, gymlccsel dsztjk.



 

Mandula sti.

Hozzvalk a tszthoz:
30 dkg liszt,
10 dkgdarlt di,
20 dkg porcukor,

25 dkg margarin,
1 citrom hja,
kshegynyi szdabikarbna.


A tsza hozzvalibl puha masszt gyrunk, kis darabokat cspnk belle s a stformba nyomkodjuk a kzepn kis mlyedst hagyunk a krmnek. 180 fokos stben 10-15 perc alatt kzepes barnra stjk. A formbl mg melegen kitjk a tsztkat.
Tltelk:
1/4 l tejet 4 kanl grizzel,
1 vaniliscukorral srre fzzk.
10 dkg vajat 10 dkg dival izls
szerinti porcukorral kikevernk s
megtltjk a stiket.
1 kiskanl krmet tesznk az egyik
stibe s a msikat rhelyzzk, majd
porcukorral meghintjk.




Mzes-krmes

Hozzvalk:

 

mzes lapokhoz

45 dkg liszt

15 dkg porcukor

1 kshegynyi szdabikarbna

3 ek olvasztott vaj

4 ek olvasztott mz

4 ek tej

 

tltelkhez

1/4 l tej


10 dkg rtesliszt

25 dkg margarin

20 dkg porcukor

4 cs. vanlis cukor

20 dkg srgabarack lekvr

 

csokoldmzhoz

20 dkg tcsokold

20 dkg vaj

A tszta ksztse:

A mzes lapokhoz valkat flkemny tsztv gyrjuk. Ha mg kvn tejet, aprnknt lehet bele picit tenni.

A tsztt rd formra sodorjuk, s ngyfel osztjuk. Mindegyik tsztacipt nagyon lisztezett felleten kinyjtjuk, majd egyesvel megstjk margarinnal vkonyan megkent tepsi htoldaln 200 fokra elmelegtett stben. (Stt zsemlesznre kell stni, vigyzzunk, nagyon gyorsan sl, kb. 6 perc/ lappal szmoljunk. Azrt j a tepsi htuljn kszteni, mert knnyen le lehet rla cssztatni.)

Tltelk ksztse:

A tejet felforraljuk, s a lassan belentjk a rteslisztet, ha megftt, keverve kihtjk. Amikor langyos, hozzadjuk a cukorral, vanlis cukorral  habosra kevert margarint.

 

sszellts:

A tltelket kettosztjuk, az els lapra rkenjk a fele tltelket, a msodik lapot rtesszk s megkenjk a lekvrral.

Erre jn a harmadik lap, amire rsimtjuk a krm msik felt, a negyedik lappal bortjuk, amit pedig csoki mzzal vonunk be. (A csokoldmzhoz a darabokra trt csokit gz felett megolvasztjuk, majd belekeverjk a vajat.)

Ez egy tipikusan olyan stemny, amit elre el kell kszteni. Fogyaszts eltt egy jszakt lljon.


Gesztenys kocka
8 tojssrgjt 30 dkg porcukorral kikeverjk.
Lassan hozzadunk 5 kanl vizet, 10 dkg darlt dit, 20dkg lisztet 1 stport.
Vgl 8 tojs kemny felvert habjval ovatosan
sszekeverjk.
Krm: 2csomag gesztenymasszt jl elkernk,majd  5dl hulala  /felvert /tejszinhabbal  sszekevernk.

 

A krmet a stemny tetejre kenjk s reszelt csokival disztjk.



Linzer s isler 

Hozzvalk: 80 dkg liszt, 50 dkg margarin, 30 dkg porcukor,  2 zacsk vanlis cukor, 2kvskanl szdabikarbna, 2 db tojs, reszelt citromhj

A hozzvalkbl linzertsztt gyrunk, 3 - 4  mm vastagsgra nyjtjuk s kr alak szaggatval kiszaggatjuk. Stpapros tepsire helyezzk s 180 fokon pr perc alatt megstjk.

 

Ha kihlt, tltsk meg baracklekvrral. A linzert porcukorral tlaljuk, az islert mrtsuk olvasztott csokoldba.


gesztenys kocka
/std nlkl/

 

2 csomag gesztenyemassza,
25dk darlt keksz,
15dk rma
15dk porcukor
kevs rum,v. tej
Ezeket sszegyurjuk,majd tepsibe,vagy tlcra nyomkodjuk (ez lesz az alja)
Krm: 3csomag vanilis pudingot 9dl tejben felfznk. 25 dk margarint kikevernk 25 dk porcukorral,s akihlt pudinggal sszekeverjk.
A krm felt a masszra kenjk,erre rumos-kvba mrtogatott babapisktt rakunk. Majd rsimitjuk a megmaradt krmet.
0,5l Hulala (n a felt tettem) tejszint felvernk,s a krm tetejre kenjk. Tortadarval megszrjuk.
Nagyon fincsi,s nem kell stni!!!
=================================

Gesztenye goly 

Hozzvalk:
75 dkg gesztenyemassza
10 dkg darlt keksz
10 dkg vaj
1 rum aroma
meggybeftt
csoki reszelk

A gesztenyemasszt villval sszetrm, hozzadom a darlt kekszet, a megpuhult vajat s a rum aromt. Mindezt sszegyrom, gmbket formlok, a kzepkbe 1-1 meggyet teszek s beleforgatom a csoki reszelkbe.
Jl lehtve tlalom.
===========================
Gesztenys tekercs   

- ahogy n csinltam

Hozzvalk a tszthoz:

4 tojs
10 evkanl hideg vz
10 dkg kristlycukor
10 dkg finomliszt
5 dkg porcukor

 

a krmhez:

50 dkg gesztenyemassza
10 dkg des vagy natur vajkrm
1 rum aroma

a mzhoz:

20 dkg kristlycukor
6 dkg cukrozatlan kakapor
6 evkanl vz
8 dkg vaj

 

Elksztse:

A tojsok srgjt a vzzel habosra verjk, majd a kristlycukorral addig keverjk tovbb, mg kiss kifehredik, s j sr lesz. A lisztet beleszrjuk. A tojsfehrjt kemny habb verjk, a vge fel a porcukrot is hozzadjuk, majd vatos mozdulatokkal kzzel az elzekbe forgatjuk. Vgl stpaprral blelt gztepsibe (36 x 35 cm-es) simtjuk. Elmelegtett stben, (kzepes lnggal 180 fok), n lgkeverses stben 165 fokon 15 perc alatt stttem. Azon melegben feltekerjk, folpack flival, vagy nedves konyharuhval betakarjuk, hogy ne szradjon ki, gy hagyjuk kihlni. A felengedett gesztenyt a vajkrmmel, s a rum aromval habosra keverjk. A pisktt kihengergetjk, a gesztenys krmmel megkenjk, jra fltekerjk s a htszekrnybe tesszk.

A mzhoz valkat gz felett 1-2 percig fzzk, kiss hlni hagyjuk. A ksz tekercset a csokolds mzzal bekenjk.

.



 











.

 


 

 
 
 
 
 
Bannerem

 
Szmll
Induls: 2007-12-28
 
Zene
 
mail

 
 
Ajlom ezeket az oldalakat
 
b
 

 

Szeretettel dvzllek az oldalamon.erezd jl magad s gyere mskor is: Magdi.........

FairyLand
 
 

 

 
Nvnap
 
 
Buttonkk

 

   

 

 

 


 
Emlkezs






"Mindazokrt,
kiket nem ltunk
mr rgen
Akik velnk egytt
nnepelnek az gben
Kiknek
rizgetjk szellemt,
Mindazokrt
egy-egy gyertya gjen."
/Demjn Ferenc/

 
Olvassarok
 
hess
 

Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kiköt&#245; felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!