![[dioskosarka.JPG]](http://3.bp.blogspot.com/_2YFTtMculsc/SMbkvvogFoI/AAAAAAAAAH0/CL-tu6FQ9gc/s1600/dioskosarka.JPG)
Dis kosrka
Hozzvalk:
- a tszthoz: 40 dkg liszt, 1 csomag stpor, 10 dkg porcukor, 4 tojssrgja, 25 dkg margarin
- a tltelkhez: 40 dkg darlt di, 30 dkg porcukor, 4 tojsfehrje, 10 dkg savanyks lekvr
- a tetejre: 20 dkg tcsokold
Elkszts:
A lisztet a stporral s a porcukorral sszevegytjk, majd a tojssrgjkkal s a margarinnal rugalmas tsztv gyrjuk. Lisztezett deszkn 2-3 mm vastagra nyjtjuk s alaposan kivajazott, 5-6 cm-es tmrj kis kosrkaformkat kibleljk vele. Minden kosrkba egy-egy kiskanlnyi lekvrt tesznk, majd bebortjuk a tltelkkel. Ehhez a darlt dit elkeverjk a porcukorral, majd a tojsfehrjkbl vert kemny habot is beleforgatjuk.
A megtlttt kosrkkat tepsire sorakoztatjuk, s elmelegtett stben 190 fokon 15-20 perc alatt szp pirosra stjk. Ha kihltek, a formkbl kiemeljk ket, s gz felett megolvasztott csokoldt csorgatunk a tetejkre.
Mandula sti.
Hozzvalk : Tsztja: 32 dkg liszt, 1 rma margarin, 14 dkg dibl, 20 dkg porcukor, pici fahj , kshegynyi szdabikarbna. Ezt sszegyrjuk s egy mandula formba megstjk.
Tltelk:
20 dkg rma, 3 db tojs, 20 dkg porcukor, manduls aroma. Ezt a stit mr sokszor megcsinltam sokig elll, ezrt rdemes elkszteni, s jnnek nnepek, akkor sem kell vele sietni, s nem kell htben trolni sem
Lers : A tojst s a porcukrot gz felett srre kell fzni, amikor kihl, akkor lehet berakni a vajat s az aromt. A mandulkat ezzel a krmmel megtltjk s msnap mr sszernek az zek, stis dobozba trolva sokig elll.

Hozzvalk: 2 cs. gesztenyemassza, 25 dkg darlt hztartsi keksz, 12,5 dkg rma ezt sszegyrjuk s a tepsi aljra rakjuk.
Krm:
9 dl tej, 3 vanliapuding, 2 e. kanl cukor ezt srre fzzk.
25 dkg rmt 25 dkg cukorral kikevernk s a kihlt pudingos krmmel sszekeverjk.
Felt a tepsibe rakott gesztenyre rakjuk. 2 csomag babapisktt rumos tejbe ztatjuk s a krm tetejre rakjuk. Erre jn a krm msik fele.
1,2 liter Hulala tejsznt kemny habb verjk s rntjk a krmre, majd csokit reszelnk a tetejre.
|